Helme valla jalgrattasõit (lisatud pildigalerii) – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

21. mai 2014

Järjekorras 13.-ndal Helme jalgrattasõidul oli osalejaid ligi 50.

Suurepärane kevadilm ja vaheldusrikas rajaprofiil tõi võistlema osalejaid Tõrvast, Helme vallast, naabervaldadest ja kaugemaltki.

Esmakordselt meie rattakrossil katsetati ka elektrijalgrattaid, mida  “promos” HAWAII  EXPRESS. Kuna elektrijalgrattad oma kaalu ja kiiruse tõttu ei suuda võistelda krossiratastega, on nendest siiski tõsine abi tõusude ületamisel ja väsimuse korral.Oma osalusega olid tulnud üritust, osalejaid ja korraldajaid austama ka põllumajandusminister Ivari Padar ja maavanem Margus Lepik.

Esmakordselt kavas olnud lastesõidu parim tüdruk oli Gerda Altement, poiste sõidus Tanel Tamm, teine Kenert Soots ja kolmas Ken Marten Vahtra.

Vanuseklassis 9 – 14 olid tütarlaste kolm kiiremat: 1. Katre Marit Liiv, 2. Anette Sinisalu, 3. Merit Mäekalle. Poiste sama vanuseklassi paremusjärjestus: 1. Miko Sein, 2. Darvi Drenkhan, 3. Askar Neumann.

Vanuseklassi 15 – 39 neidude ja naiste  kolm kiiremat: 1. Eliise Suija, 2. Kaja Mölder ja 3. Diana Audru. Eliise Suija aeg 31 minutit ja 2 sekundit on 13,2 km pikkuse raja rekord naisteklassis.

Daamide vanuseklassis 40 ja vanemad kujunes paremusjärjestus järgmiseks: 1. Marje Vahtre, 2. Margis Sein, 3. Marju Toom.

Noormeeste ja meeste vanuseklassi 15 – 39 eluaastat kolm kiiremat: 1. Ever Sinisalu, 2. Edvin Udras ja 3. Alo Vahtre. 26 kilomeetrit läbis  Ever uue suurepärase rajarekordiga 51 minutit ja 3 sekundit.

Meesveteranidest olid kolm kiiremat: 1. Janek Luik, 2. Margus Lepik ja 3. Jaanus Kolju.

Kõigi distantsi läbinute vahel välja loositud peaauhinna – alumiiniumraamiga mägikrossiratta omanikuks sai Anette Sinisalu  Tõrvast ja lastesõidu tõukeratta omanikuks samuti tõrvalane Gerda Altement.

Suurepärane  võistlus ja selle korraldus – olid Ivari Padari sõnad võistluse lõputsremoonial.  

Suur tänu võistluse ettevalmistajatele ja läbiviijatele.

Vaata Tankla TV videoklippi!

Vaata pilte!

Autor: Jaak Raidve, Ritsu spordibaas

Jaga