Valgas toimub Põhjamaade ja Balti riikide koostöötoetuste teabepäev – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

31. jaanuar 2014

Põhjamaade Ministrite Nõukogu (PMN) esindus Eestis kutsub kõiki avaliku sektori töötajaid, MTÜ-des ja kultuuri valdkonnas tegutsevaid inimesi teisipäeval, 4. veebruaril 2014 Valga teabepäevale. 

PMNi nõunikud tutvustavad Põhjamaade ja Balti riikide koostöötoetusi ning kõigil huvilistel on võimalik otse nõunikelt toetuste kohta küsida. 

“Meil on väga hea meel, et saame koostööd teha ka Valgamaaga – laiemalt Eesti piirialadega,” märgib PMNi Eesti esinduse direktor Berth Sundström. “Usun, et koostöö Põhjamaadega elavdab kohalikku elu ja arengut, samas on ka Põhjamaadel kindlasti õppida piirialade kogemustest ja edulugudest.” 

Kuidas on Põhjamaadega koostöö sujunud ning kui kerge või keeruline on toetust taotleda, räägivad omast kogemusest Helle Reimand, MTÜ Valguskiir juhatuse liige ja Katre Kikkas, Valga Linnavalitsuse arenguameti peaspetsialist. 

Valgamaalt ja kogu Lõuna-Eestist võiks toetustaotlusi koostööks Põhjamaadega rohkem olla. Toetused katavad eelkõige reisi- ja majutuskulud ning päevaraha. PMNi toetuste laiem eesmärk on soodustada Põhjamaade ja Balti riikide koostööd, et ühtlustada piirkonna arengut ning tugevdada ühist konkurentsivõimet maailmas. Täpsemalt saab erinevate toetusvõimalustega tutvuda PMNi Eesti esinduse kodulehel www.norden.ee. 

Teabepäeva sissejuhatuseks allkirjastavad PMNi Eesti esindus ja Valga Maavalitsus aastase koostööleppe. 

Teabepäev toimub Valga Maavalitsuses (Kesk 12, Valga) kell 13-15. Üritus on tasuta ning ilma eelneva registreerimiseta. 

Teabepäeva kava

PMNi Eesti esindus aitab ellu viia projekte, mis toetuvad Põhjamaade väärtustele ja prioriteetidele, kus leidub ühiseid huve Eestiga. 
Tegevusvaldkondadeks on roheline majandus, loomemajandus, heaoluühiskond (nt inimkaubanduse vastane võitlus, sooline võrdõiguslikkus), teadus ja innovatsioon ning kultuur. 

Kontakt:  Madis Kanarbik  Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse Tartu filiaali juhataja  Tel: 742 36 25 

E-post: madis.kanarbiknorden.ee 

www.norden.ee 

Jaga