Projekti “Puidulõhnad Valgamaal” raames toimub õppereis Leetu – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

30. juuli 2013

Projekti “Puidulõhnad Valgamaal” raames toimub 13.08.-16.08.  õppereis Leetu.

Külastatakse Põhja-Leedu Šiauliai rajooni Joniškis piirkonda. Sellel ajal toimub seal puutöönädal, millest meie osa võtame. 

Puutöönädala raames toimub mitmeid töötubasid, millest huvilised saavad osa võtta (nt Leedu rahvuslik puutöö; rahvuslik ornamentika tarbeesemetel; stiilinäiteid leiate siit. Osa on võimalik võtta ka puuskulptuuride saagimisest. 

Korraldajad pakuvad omalt poolt  kõik materjalid, meistrid peavad kaasa võtma oma tööriistad. Juhul, kui on huvi puuskulptuure teha, peaks eelnevalt teada andma oma idee ning soovid materjali tüübile, suurusele ning vahenditele. 

Lisaks kohtume Leedu puutöömeistritega, külastame nende töökodasid ja tutvume Joniškis piirkonna ettevõtetega. 

Õppereis on osalejale tasuta, kõik kulud kannavad Valgamaa Partnerluskogu ja Joniškis Region Partnership Leader Activity Group. Leetu sõidame bussiga 13.08., 14.08.-16.08. on piirkonnaga tutvumispäevad ning puutöönädalast osavõtmine. Tagasi Eestisse jõuame öösel vastu 17.08. Majutumine on vanas mõisahoones, kus tingimused on küllaltki spartalikud, vaata.

Kasutage võimalust tutvuda leedukate puutöötraditsioonidega! Palun andke oma osalemissoovist teada alltoodud kontaktidel hiljemalt 02.08. 

 

Inga Kalvist

MTÜ Valgamaa Partnerluskogu
Meetme "Ettevõtete areng ja koostöö" koordinaator
Valga põik 3, Otepää
tel: 730 4071; 5687 3541
ingavalgaleader.ee
www.valgaleader.ee

Greaton

Jaga