Tehnikahuvi leiab rakendust – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

07. märts 2013

MTÜ Motoklubi K&K on asutanud tehnikahuvilistele lastele ja noortele huvialakooli Valgamaa Noorte Tehnikakeskus, mis pakub erinevaid võimalusi tehnika valdkonnaga tutvumiseks ja sihipäraseks tegelemiseks.  

Tehnikakeskuse käivitamise projekti rahastab Eesti-Šveitsi koostööprogrammi Vabaühenduste Fond ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Projekt „Valgamaa  Noorte Tehnikakeskus“ on koostööprojekt, kus läbi huvikooli loomise tugevdatakse kodanikealgatuse jätkusuutlikust ning koostöös avaliku halduse organisatsioonidega luuakse Valgamaale uus Lõuna- Eestis elavatele tehnikahuvilistele  lastele ja noortele suunatud keskkond. Projekti raames põhiteenusena  käivitatakse  huvikooli õppeprogrammid ja alaealiste komisjoni poolt suunatud noorte sotsiaalprogramm, tugiteenustena käivitatakse liiklusohutusalased teemalaagrid  ja korraldatakse Euroopa Noorte  tehnikaspordi festival.

Alates jaanuarist saavad kõik 7–26 aastased lapsed ja noored Valgamaa Noorte Tehnikakeskuses osa võtta motokrossi ja quadkrossi  ringide tegevusest. Esialgu toimuvad ringid Valga-Tõlliste ja Tõrva–Helme piirkonnas, kuid plaanis on laieneda ka Otepääle ning laiemalt Lõuna-Eestisse: Tartumaale, Võrumaale. Huvialakooli ringid on nii statsionaarsed kui ka mobiilsed, kus saavad osaleda  õpilased üle kogu Eesti.

Ringides saab süvendatult õppida krossimootorratta ja quadiga sõitmist. Lisaks sõiduoskusele ning üldisele füüsilisele treeningule omandatakse ringitöö käigus ka baasteadmised tehnika remondiks ja hoolduseks ning turvalisuse tagamiseks tehnikaspordiga tegeledes. Läbi mitmete teemalaagrite saavad huvikooli õpilased teadmisi ja oskusi erinevates tehnikaspordiga seotud valdkondades.

Kõik 7-9 klassi tehnikahuvilised noored on oodatud Valgamaa Noorte Tehnikakeskuse  mehaanika ringi. Kui tunned huvi mootorite kallal nikerdamise vastu ning tahad osa saada lahedast seltskonnast, on see midagi Sinu jaoks! Ring alustab tegevust 09.03.2013. Tõrvas aadressil Viljandi tn 18. Juhendajaks on Üllar Jaani.

Huvialakooli ringid on suunatud nii nendele noortele, kes tunnevad huvi võistlusspordiga tegelemise vastu kui ka neile, kes soovivad saada tehnilisi teadmisi. 

Huvikooli juhataja

Marge Jaasi-Tamm

Tel. 56643773

margejaagmail.com

Projektijuht

Teresa Sale

53866825

Greaton

Jaga