Võimalus ettevõtlusega tegelevatele naistele – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

15. jaanuar 2013

Ettevõtlikud naised! Kas te olete mõnikord unistanud ettevõtjakarjääri alustamisest või kui juba praegu tegutsete ettevõtjana, oma tegevuse laiendamisest?  

Kui see unistus on jäänud pelgalt raha taha, siis on MTÜ ETNA Eestimaal teie probleemile lahendus.

Ettevõtlike maanaisi ühendav MTÜ ETNA Eestimaal alustas mullu suvel koos Maaelu Edendamise Hoiu-Laenuühistuga projekti ETNA Mikrokrediit, mille eesmärk on pakkuda ettevõtlusalast koolitust ja mikrolaenu maal elavatele naistele.

Mullu sügisest alustaski Eesti erinevates piirkondades tegevust kümme mentorgruppi, kus siis ettevõtlusest huvitatud naised said suurte kogemustega mentorite käe all aimu nii ettevõtluse telgitagustest kui ka iseenda nõrkadest ja tugevatest külgedest.

Üks nendest mentorgruppidest tegutseb ka Tõrvas ning seal käivad koos Helme-Tõrva piirkonna ettevõtlikud naised.

“Mikrokrediidi mentorgrupis osalemine on loonud kontaktid Tõva-Helme-Põdrala-Hummuli piirkonna nii tegutsevate kui alustavate naisettevõtjate vahel, kusjuures kogemuste jagamine ning sõbralik toetus tegutsevate ettevõtjate poolt julgustab ka alustavaid ettevõtjaid,” rääkis laenugrupi liige Anne Pai.

 Alates tänavu veebruarist jätkavad aga mentorgrupid tööd juba laenugruppidena, kuhu liitunud naised saavad soodsa intressiga laenu ettevõtlusega tegelemiseks. MTÜ ETNA Eestimaal esinaine Sirje Vällmann lisas, et laenugrupid ongi mõeldud eelkõige mikroettevõtlusega tegelevatele naistele.

“Paljud maal elavad naised tegelevad tegelikult ju elustiiliettevõtlusega, kus on käigus väikesed summad , samas   ei ole nad pankadele atraktiivsed laenukliendid. `”Väike rahasüst annab väikesele ettevõtmisele hoo,“ rääkis ta.

Seega Hummuli, Helme ja Põdrala valla ettevõtlikud naised! Kui laenugrupis osalemine pakub teile huvi, siis andke sellest teada kas Aino Suurmannile meiliaadressil ainofem.ee või Tiiu Voitk´ile meiliaadressil christinegildhotmail.com.

ETNA Mikrokrediidi projekti rahastab Avatud Eesti Fond Kriisiprogrammi raames 268 794 euro ulatuses.

Allikas: www.valgamaa.ee

Greaton

Jaga