Kalme küla päevakeskuse loomine on end õigustanud – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

23. september 2012

Kalme päevakeskus alustas tegevust 1. septembril 1997. aastal. Seega siis nüüdseks juba 15 aastat tagasi.

„Kuna Kalme küla elanikel polnud koos käimiseks ja ühiste ürituste korraldamiseks sobivat kohta, oli päevakeskuse rajamine väga tervitatav,“ rääkis Kalme päevakeskuse juhataja Mare Adamson.

Tema sõnul oli Kalme küla päevakeskuse loomise initsiaatoriks tol ajal Helme valla kultuurinõunikuna töötanud Paul Udras.

Juhataja Mare Adamsoni sõnul hakkas päevakeskus juba esimestest päevadest alates edasi arenema. „Paul Udras tellis esimesed ajalehed ja ajakirjad, paari kuu pärast õnnestus saada ka kasutatud arvuti ja televiisor. Laste suurimaks rõõmuks oli see, kui saime päevakeskusele osta värvipliiatsid. Sellest ajast hakkasid ilmuma ilusad laste joonistused. Väga emotsionaalne ja meelde jääv oli päevakeskuses korraldatud esimene jõulupidu, “ meenutas Adamson.

Praegu saavad Kalme küla elanikud oma päevakeskuses kasutada üheksat teenust. Ja kõiki neid kasutatakse aktiivselt. Sellest järeldub, et päevakeskus on kohaliku rahva jaoks väga vajalik.

„Kahju on sellest, et paljud noored lahkuvad külast ja ei kavatsegi enam siia kanti tagasi tulla. Mõned tulevad veel üksnes jaanipeole ja astuvad ka päevakeskusest läbi ning meenutavad vanu ilusaid aegu,“ viis Mare Adamson jutu hetkeolukorrale.

Hea on see, et Helme vallavalitsus on leidnud võimalusi Kalme päevakeskuse tegevuse toetamiseks. „Sellest johtuvalt on  nendel inimestel, kes veel külasse jäänud, võimalik ikka ja jälle oma kodusesse päevakeskusesse tulla, siin pakutavaid teenuseid kasutada ja õdusalt aega veeta,“ ütles Kalme küla päevakeskuse juhataja Mare Adamson

Autor: Vello Jaska

Greaton

Jaga