Rahvusvaheline noortevahetus toob Helme valda loomasõbrad – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

21. august 2012

22. augustist 2. septembrini toimub Marja talus loomakaitse teemat käsitlev rahvusvaheline noortevahetus, mis toob kokku 37 aktiivset noort seitsmest erinevast riigist – Eestist, Islandilt, Itaaliast, Hispaaniast, Rumeeniast, Sloveeniast ja Leedust.

Projekti „Active Caring!“ (Hooli aktiivselt!) eesmärk on läbi mitteformaalsete õppe tõsta teadlikkust loomade õigustest ja heaolust, jagada kogemusi erinevate riikide vahel ning innustada noori aktiivselt loomade õigustega tegelema. Näiteks on kavas läbi viia loomakaitsega seotud töötubasid, vaadata erinevaid dokumentaalfilme, töötada vabatahtlikuna loomade varjupaigas Valgas ning kohtuda erinevate loomakaitse organisatsioonide esindajatega.

Lisaks pakub projekt osalejatele võimaluse tutvuda rikkaliku Lõuna-Eesti looduse ja kultuuriga ning läbi aktiivse suhtlemise õpitakse tundma ka teisi riike. Noortevahetuse raames külastatakse Alaveski loomaparki, kus tutvutakse karude, ilveste, huntide ja teiste loomade eluoluga. Karula rahvuspargis tehakse seitsme kilomeetri pikkune matk, et tutvuda Eesti ökosüsteemiga. Projekti kestel viiakse läbi ka kultuuriõhtuid, mille käigus saavad osalejad tutvustada oma riigi kombeid ja tavasid. 

Projekti ettevalmistav kohtumine välismaalastest noortejuhtidega möödus edukalt. Vaatamata külmale ja vihmasele ilmale, andis toimumispaiga positiivsest mõjust tunnistust juba neljandat korda Eestit külastanud sloveenlanna Klara: „Lõuna-Eesti on nagu eraldi riik, millesse võib ju lausa armuda!“

Projekti korraldajaks on noortegrupp Valgamaa Seiklejad, mis on osa noorteorganisatsioonist Seiklejate Vennaskond. Projekt viiakse ellu Euroopa Liidu programmi Euroopa Noored toel.

Autor: Henri Rõigas, MTÜ Seiklejate Vennaskond

Greaton

HELME VALLAVALITSUS       Tartu tn 20  68606 Tõrva         tel  766 8450        e-post   postipoisshelme.ee

Jaga