Esilinastub film Hella Wuolijokist – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

08. märts 2012

Suurejooneline eluloofilm Eesti juurtega Soome ühiskonnategelasest ja kirjanikust Hella Wuolijokist hakkab Eesti kinodes jooksma 9. märtsist.

„Hella W”, mis võitis tänavu Soome Oscarite ehk Jusside jagamisel ka kaks auhinda, režissöör on Hella sugulane Juha Wuolijoki. Film räägib Eestis sündinud ja kasvanud keerulise saatusega mõjukast daamist Hella Wuolijokist, kellest Soomes sai tunnustatud ärinaine, näitekirjanik ja poliitik.

Filmi Eesti-poolne kaasprodutsent Riina Sildos kommenteeris filmi sündi nii: „Wuolijoki, kes sündis Ella Murrikuna Taageperas, on Eesti-Soome kultuuriloos vaieldamatult üks eredamaid isiksusi ja suurepärane aines mängufilmi jaoks. Kuna Hella oli Soome üks rikkamaid naisi ja elas mitmetes mõisates, saimegi tema maailma taasluua Sagadi ja Palmse mõisas, kus Eesti-poolsed võtted toimusid. Filmi meeskonnas töötasid nii Eesti kui Soome professionaalid ja töö kulges meil väga loomingulises ja huvitavas keskkonnas.” „Hella W“ tegevus leiab aset Euroopa ajaloo kõige otsustavamatel kümnenditel 1920-ndatest 1940-ndateni. 1920-ndate alguseks oli Hella Soomes teeninud miljoneid, kirjutanud mitmeid poliitiliselt riskantseid näidendeid ning tema tegevust jälgisid hoolikalt nii Briti, Nõukogude kui Soome salateenistused. Kui aga hargnema hakkasid Teise maailmasõja sündmused, leidis Hella end olukorrast, millel ei olnud lihtsaid lahendusi.

Filmis mängivad Tiina Weckström, Hannu-Pekka Björkman, Matleena Kuusniemi jt tuntud Soome näitlejad.

  • Treileri: http://www.youtube.com/watch?v=wTnH5_BP82w
  • www.kino.ee
     

Allikas: www.finland.ee

Greaton

HELME VALLAVALITSUS       Tartu tn 20  68606 Tõrva         tel  766 8450        e-post   postipoisshelme.ee

Jaga