Maameest see külmanatuke ei murra – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

09. veebruar 2012

Helme lähedal Saare talus elav Raimu Ratt tervitab tulijaid paljajalu hanges seistes – korraks õue astumise pärast ei hakka see mees küll sokke-saapaid jalga ajama.

file63894953_bcc1e567-8466252

“Külm või midagi,” lööb Raimu Ratt käega ja näitab rahulolevalt suuski, millele väimees eelmisel päeval klambrid pani.

Küll hakkab mees võtma nende kallal, kes maja välisukse lähedal lebavast jäisest mügarikust üle tahavad turnida. “Miks mu duširuumist koputamata läbi joostakse?” pärib ta. Ratil on nimelt kombeks seal külma vett üle turja uhada. Ka talvel.

Tuba on suisa palav. Kui sellest hoolimata peaks jahedus ligi hiilima, siis on mehel soemüüri ääres rivis kümmekond sangpommi – küll nendega naha jälle soojaks saab!

Ka muidu on elu rööpas – puid jagub, tööd järjel, loomadelgi laudas soe ja masinad käivituvad. Isegi vana Ladaga pole muret. “Tuleb diisliaku peale panna, ma oma auto akuga panen traktori kah käima,” õpetab ta soojas toas kohvi rüübates ja omatehtud pasteeti peale süües.

Paraku külmuvad kohvitamise jooksul ajakirjaniku autol pidurid kinni. Aga oskaja talunik koputab need abivalmilt lahti. Siis lehvitab autole lumehangest järele, ise ikka paljajalu.

Eks ole päris hea see külmalaine, saabki korraks jahutust.
 

Allikas: www.maaleht.ee

Greaton

HELME VALLAVALITSUS       Tartu tn 20  68606 Tõrva         tel  766 8450        e-post   postipoisshelme.ee

Jaga